מצברים לקורקינט – כל מה שכדאי לדעת לפני רכישת קורקינט חדש

אילו סוגי מצברים לקורקינט קיימים וכיצד אפשר לשמור עליהם במצב תקין לאורך זמן?

בשנים האחרונות אפשר לראות עלייה בשימוש בקורקינט חשמלי הן בקרב ילדים והן בקרב מבוגרים. קורקינט חשמלי משמש ככלי תחבורה יעיל ונוח למרחקים קצרים, ואפשר לשלב אותו גם עם נסיעה בתחבורה ציבורית. מי שרוכש קורקינט יכול ליהנות מנסיעה מהנה ללא מאמץ גופני, מחיסכון בהוצאות דלק ובבזבוז זמן על מציאת חנייה ונכון להיום גם אין צורך ברישוי מיוחד או רכישת ביטוח. הקורקינט בנוי ממספר רכיבים, והמרכזיים שבהם הם: כידון, משטח עמידה (בחלק מן הדגמים גם כיסא ישיבה), שלדה, גלגלים, מנוע, בקר ומצבר.

מה חשוב לדעת על מצברים לקורקינט?

הנתון החשוב ביותר בכל מצבר הוא האמפר לשעה (Ah). ככל שנתון זה גבוה יותר, כך גדל גם מרחק הנסיעה של הכלי. יש שני סוגים עיקריים של מצברים לקורקינט: מצברי עופרת חומצה ומצבר פריקה עמוקה. במצבר חומצה יש תהליך תמידי של פריקה ולכן חשוב לא להגיע לפריקה מלאה כדי שהמצבר לא ייהרס. זו הסיבה שיש לטעון את הקורקינט גם כאשר לא משתמשים בו. החיסרון של מצבר זה הוא משקלו הגבוה יחסית.

מצבר פריקה עמוקה כולל מצברי חומצה ומצברי ג'ל והם קלים יותר מבחינת משקל. מצברים אלו יכולים לעמוד בפריקה מלאה לאורך זמן ללא נזק, אך הם רגישים לטעינת יתר. כיום, ניתן למצוא מצבר ג'ל שמחזיק 700 מחזורי פריקה ומתאים לדגמים מתקדמים של קורקינט חשמלי. החיסרון הוא שמצברים אלו יקרים יותר ממצברי עופרת חומצה.

טווח הנסיעה של הקורקינט, תלוי כאמור במידת האמפר לשעה, אך יש גורמים נוספים המשפיעים על כך, כמו משקל הרוכב והקורקינט, איכות הגלגלים, גיל המצבר, צריכת האנרגיה של המנוע והאם נוסעים במישור בדרך מסודרת או בעליות ובדרך לא סלולה. לעתים, מצרפים יותר ממצבר אחד לקורקינט, כדי להגדיל את טווח הנסיעה, אך צריך לקחת בחשבון שריבוי מצברים הופכים את הכלי לכבד יותר ופחות נוח לנשיאה.

לא משנה איזה מצבר מותקן בקורקינט שלכם, חשוב לוודא שאתם מקבלים תעודת אחריות במועד הרכישה. מצברים איכותיים לקורקינט באחריות יצרן ניתן לרכוש באתר של מאור מצברים ואף לקבל את המצבר במשלוח עד הבית

מצבר לקורקינט חשמלי

תחזוקת המצבר

יש מספר כללים שכדאי להקפיד עליהם כדי להאריך את חיי המצבר. הכלל הראשון הוא לבדוק מהם הוראות היצרן לגבי פריקת המצבר. יש מצברים שצריך לרוקן לגמרי לפני שמחברים אותם לטעינה, ולעומתם יש מצברים שפריקה מלאה יכולה לגרום נזק. כמו כן, רצוי להימנע מטעינת יתר. מלבד הנחיות היצרן, תוכלו גם לשאול את הצוות בחנות ממנה קניתם את הקורקינט ולקבל הסבר מפורט אודות המצבר ותדירות הטעינה הנדרשת.

הכלל השני לא להעמיס על הקורקינט ולהימנע מנסיעות ארוכות בעליות או בדרך משובשת. עומס ומאמץ יכולים לגרום נזק למצבר.

מכיוון שמצברים מהווים חלק חשוב בקורקינט, כדאי לחשוב פעמיים לפני שקונים מצבר מיד 2, גם אם המחיר משתלם במיוחד. מצבר קונים מחברה מוכרת, וכך תוכלו לקבל גם תעודת אחריות על המוצר.

דילוג לתוכן